HORSE Powertrain Limited

Renault Group та Geely оголошують про створення компанії в галузі технологій двигунів

● Відповідно до угод, підписаних 11 липня 2023 року між Renault Group та Geely, та після отримання схвалення відповідних органів влади, 31 травня 2024 року було офіційно створено HORSE Powertrain Limited, кожна з груп володіє 50% акцій нової компанії.
● Нова компанія стане лідером на ринку компонентів і систем гібридних силових агрегатів та двигунів внутрішнього згоряння.
● Матіас Джанніні призначений генеральним директором HORSE Powertrain Limited. Раду директорів HORSE Powertrain Limited очолить Деніел Лі, а до її складу увійдуть 6 директорів з рівним представництвом від акціонерів.
● HORSE Powertrain Limited планує досягти близько 15 мільярдів євро річного прибутку та виробництва близько 5 мільйонів одиниць силових агрегатів на рік і вже з першого дня матиме повний портфель найсучасніших технологій силових агрегатів для глобальних партнерів, включаючи гібридні системи, двигуни внутрішнього згоряння, трансмісії та акумуляторні рішення.

Ханчжоу, САР Гонконг, Китай та Булонь-Біянкур, Франція, 31 травня 2024 року – Відповідно до угоди про створення спільного підприємства, підписаної 11 липня 2023 року, та після отримання схвалення відповідних органів влади, Renault Group, Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) (разом іменуються «Geely») офіційно створили компанію HORSE Powertrain Limited зі штаб-квартирою в Лондоні, Великобританія.

Лука де Мео, генеральний директор Групи Renault заявив: «Сьогоднішній день знаменує собою важливий крок у вирішенні найбільшого виклику, що стоїть перед автомобільною промисловістю: декарбонізації автомобільного транспорту. Партнерство з такою провідною компанією, як Geely, для створення нового гравця з можливостями та досвідом розробки двигунів внутрішнього згоряння з наднизьким рівнем викидів та високоекономічних гібридних технологій є ключовим для майбутнього. Завдяки HORSE Powertrain Група Renault може досягти світового лідерства та масштабу в секторі, на який припадає понад 80% її бізнесу. Разом ми зможемо вирішити питання декарбонізації за допомогою інновацій, які є основою нашої діяльності».

Ерік Лі, голова правління Geely Holding, заявив: «Для того, щоб галузь досягла нульового рівня викидів у найближчі десятиліття, глобальна синергія, різноманітні технології та обмін досвідом мають вирішальне значення. Саме тому ми раді, що наше партнерство з Групою Renault сьогодні набуває комерційної реальності. HORSE Powertrain Limited матиме портфоліо, масштаби та потужності, щоб пропонувати рішення з низьким рівнем викидів, яких вимагає автомобільна промисловість майбутнього. Сьогоднішній запуск знаменує собою нову главу в галузі сталої мобільності, і ми в Geely пишаємося тим, що відіграємо в цьому важливу роль».

Renault Group і Geely вважають, що для успішної декарбонізації у світі, де до 2040 року більше половини транспортних засобів, як очікується, все ще використовуватимуть двигуни внутрішнього згоряння (ДВЗ), електронні види палива з низьким вмістом вуглецю та водень, необхідне поєднання різних технологій силових агрегатів, включаючи високоефективні двигуни внутрішнього згоряння (ДВЗ), а також водень.

Новий гравець, який змінить правила гри і прокладе шлях для гібридних технологій

HORSE Powertrain Limited проектуватиме, розроблятиме, вироблятиме та продаватиме всі гібридні силові агрегати та системи із застосуванням найсучасніших технологій, включаючи двигуни, трансмісії, гібридні системи та акумулятори.

Завдяки цьому проекту як Renault Group, так і Geely отримають миттєвий ефект масштабу та розширення охоплення ринку. Завдяки передачі інтелектуальної власності від Renault Group та Geely, HORSE Powertrain Limited тепер має повну автономію у розробці майбутніх технологій силових агрегатів, здатних задовольнити всі очікування ринку, особливо у сфері альтернативних видів палива, таких як екологічно чистий метанол, етанол та водень. Взаємодоповнюючий асортимент продукції та регіональна присутність спільного підприємства можуть запропонувати рішення для 80% зростаючого світового ринку гібридних силових агрегатів та двигунів внутрішнього згоряння.

HORSE Powertrain постачатиме продукцію багатьом промисловим клієнтам, включаючи Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan та Mitsubishi Motors Company. Компанія готова співпрацювати з клієнтами та партнерами по всьому світу, щоб підтримувати їх комплексними рішеннями в галузі технологій силових агрегатів, і буде рада вітати партнерів для подальшого зміцнення ланцюжка створення вартості.

З першого дня свого заснування компанія HORSE Powertrain Limited є світовим лідером у галузі гібридних силових агрегатів та силових агрегатів внутрішнього згоряння:
● 17 заводів по всьому світу
● 9 клієнтів у 130 країнах світу
● 5 науково-дослідницьких центрів
● близько 19 000 співробітників
● очікуваний річний дохід близько 15 млрд. євро
● очікуване виробництво близько 5 мільйонів одиниць силових агрегатів на рік
● Охоплені всі типи гібридних рішень - повні гібриди та гібриди з можливістю підзарядки на великі відстані, а також двигуни внутрішнього згоряння, які використовують альтернативні види палива, такі як етанол, метанол, LPG, CNG, H2 тощо.

Структура управління

Група Renault та Geely, як фінансуючі акціонери компанії з виробництва силових агрегатів, затвердили глобальну схему управління, а також стратегічні призначення в HORSE Powertrain Limited.

Матіаса Джанніні призначено генеральним директором HORSE Powertrain Limited.

Лі Ма та Хуан Феррера призначені відповідно фінансовим директором та директором з персоналу компанії HORSE Powertrain Limited.

Керівництво двох підгруп Aurobay та Horse, які об'єднують промислові ноу-хау та активи обох компаній, залишається незмінним: Руйпінг Ванг (Ruiping Wang) - генеральний директор Aurobay, що базується в бухті Ханчжоу (Китай), Патріс Хеттель (Patrice Haettel) - генеральний директор Horse, що базується в Мадриді (Іспанія). Вони безпосередньо підпорядковуватимуться Матіасу Джанніні.

Рада директорів HORSE Powertrain Limited складається з 6 членів:
● Три директори від Geely: Деніел Лі (віце-голова Geely Auto та генеральний директор Geely Holding) стане головою правління, Джеррі Ган (генеральний директор Geely Auto Group) та Джо Чжан (фінансовий директор Geely Holding) - головами правління.
● Три директори від Групи Renault: Франсуа Провост (директор із закупівель, партнерства та зв'язків з громадськістю), Жиль Ле Борн (директор з технологій) та Дені Ле Во (генеральний директор Dacia та директор з постачання).
Станом на 31 травня 2024 року відповідні операційні підрозділи HORSE Powertrain Limited, а саме Horse та Aurobay, будуть деконсолідовані відповідно з Renault Group та Geely.


Біографія

Матіас Джанніні, колишній виконавчий віце-президент з продажу та член керівництва Vitesco Technologies AG (штаб-квартира в Регенсбурзі, Німеччина).
На посаді у Vitesco Technologies Матіас очолював глобальний відділ продажів, керуючи продажами всім основним OEM-виробникам та компаніям Tier 1 у галузі силових агрегатів. Як член управлінської команди Continental AG, він відіграв вирішальну роль у виділенні, повному створенні та трансформації Vitesco Technologies, включаючи виведення компанії на біржу у вересні 2021 року та продаж бензинових, дизельних, гібридних та повністю електрифікованих рішень для силових агрегатів.
Завдяки вражаючому 25-річному досвіду роботи в компаніях Continental AG та Vitesco Technologies, Матіас обіймав низку ключових керівних посад у сферах інжинірингу, управління проектами, операційної діяльності, закупівель та ланцюгів постачання, а також продажів і маркетингу в Північній Америці, Німеччині та Південній Америці, досягнувши значних успіхів у зростанні та трансформації бізнесу, що дуже добре підготувало його до цієї нової ролі.
Матіас Джанніні отримав ступінь MBA з фінансів в Оклендському університеті та ступінь з машинобудування в Університеті Естудад де Кампінас.

Про Групу Renault

Група Renault знаходиться в авангарді мобільності, яка переосмислює себе. Завдяки альянсу з Nissan та Mitsubishi Motors, а також унікальному досвіду в галузі електрифікації, Група Renault складається з 4 взаємодоповнюючих брендів - Renault, Dacia, Alpine та Mobilize, - які пропонують своїм клієнтам екологічні та інноваційні рішення для мобільності. Представлена у більш ніж 130 країнах, у 2023 році Група продала понад 2,235 мільйона автомобілів. У ній працює майже 106 000 людей, які щодня втілюють її мету, щоб мобільність зближувала людей.
Готова приймати виклики як на дорозі, так і в конкурентній боротьбі, Група Renault прагне до амбітних перетворень, які принесуть прибуток. У центрі уваги - розробка нових технологій і послуг, а також нового модельного ряду ще більш конкурентоспроможних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. Відповідно до екологічних викликів, Група має на меті досягти вуглецевої нейтральності в Європі до 2040 року

Про холдингову групу Zhejiang Geely

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) - це глобальна автомобільна група, яка володіє кількома відомими міжнародними автомобільними брендами, а її діяльність охоплює весь ланцюжок створення вартості автомобілів - від досліджень, розробок і дизайну до виробництва, продажу та обслуговування. Заснована в 1986 році Еріком Лі, головою компанії, в місті Тайчжоу в китайській провінції Чжецзян, Geely Holding розпочала свій автомобільний бізнес в 1997 році і зараз має штаб-квартиру в Ханчжоу, Китай. Сьогодні Geely Holding управляє низкою брендів, включаючи Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto та Cao Cao Mobility. У 2023 році Geely Holding продала близько 2,8 мільйона автомобілів, при цьому продажі Volvo Cars досягли 708 716 одиниць по всьому світу, а продажі компанії Geely Auto Group, зареєстрованої на Гонконгській фондовій біржі, досягли 1 686 516 одиниць. У Geely Holding працює понад 130 000 співробітників по всьому світу, і протягом останніх десяти років компанія входить до списку 500 найбільших компаній світу за версією Fortune Global 500. Для отримання додаткової інформації про Zhejiang Geely Holding Group, будь ласка, відвідайте офіційний веб-сайт

Про Geely Automobile Holdings Limited

Geely Automobile Holdings Limited (далі - «Компанія» та її дочірні компанії, разом - «Група») (біржовий код SEHK: 175) є виробником автомобілів, що спеціалізується на розробці, виробництві та продажу легкових автомобілів. Група продає більшу частину своєї продукції на ринку Китаю, а також розширила свої продажі за рахунок експорту в інші країни протягом останніх кількох років. Група має виробничі бази в різних частинах материкового Китаю, де працює понад 60 000 співробітників. Компанія внесена до основного списку Гонконгської фондової біржі («SEHK») і з 2017 року входить до складу індексу Hang Seng. Контролюючим акціонером компанії є Zhejiang Geely Holding Group.